Home/Berita MAN/PEMERGIAN USTAZ TAUFIQ BUAT SELAMA-LAMANYA

SYAHIDNYA SEORANG GURU TAHFIZ MADRASAH AN-NUUR

Semalam, Jumaat 8 April 2011 jam 7.35 pagi, Madrasah An-Nuur digemparkan dengan berita kematian Ustaz Taufiq bin Abdul Aziz Al-Hafiz. Beliau ialah guru pertama yang membantu Mudir menjayakan Madrasah An-Nuur sejak bulan April tahun 2000. Pemergian beliau setelah genap 11 tahun beliau berkhidmat di madrasah tercinta.

Sebuah hadis yang sahih ada menyebut tentang kematian orang mukmin pada hari Jumaat adalah penyebab kelepasan dari azab kubur. Semoga Ustaz Taufiq dirahmati di alam barzakhnya dan seterusnya bertemu sesama para solihin semasa dibangkitkan nanti hingga ke  syurga nanti.

Beliau meninggal dunia dalam usia muda, 36 tahun. Doktor mengesahkan beliau meninggal disebabkan darah beku di kepala. Wallahu a’lam apa yang sebenarnya menyebabkan pendarahan tersebut.

Kami mengharap beliau adalah syahid kedua ari madrasah kami kerana beliau meninggal dunia ketika sedang berada di madrasah dalam menjalankan tugas sebagai seorang guru tahfiz yang dikira sebagai fi sabilillah sepertima asyahid pertama dari madrasah kami pada dua tahun lepas iaitu seorang pelajar tahfiz yang meninggal dunia pada hari Jumaat dalam bulan Ramadhan.

Ya Allah, kurniakanlah kami semua husnul khotimah dan tempatkanlah kami semua dalam syurga Firdaus-Mu. Aaamiin.

By | 2011-04-09T12:19:40+00:00 April 9th, 2011|Berita MAN|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Suhaimi April 15, 2011 at 12:32 am - Reply

    Innalillah hi rojiun… Beruntunglah Allahyarham. Takziah kepada keluarga Allahyarham dan warga Madrasah Annuur.

  2. luqman rusman January 2, 2012 at 6:22 pm - Reply

    innaliLLAH…….syeikhuna…….

Leave A Comment