Home/mudir

About mudir

This author has not yet filled in any details.
So far mudir has created 27 blog entries.

MUDIR SELAMAT PULANG

Alhamdulillah ana selamat sampai ke KLIA baru sebentar tadi. Bumi Yaman yang penuh dengan hikmah dan ilmu amat manis kenangannya. Tulis post ni pun di KLIA sementara menunggu keluarga datang menjemput. Mereka agak lambat sampai kerana masalah kenderaan yang tidak dielakkan.Tidak mengapa lambat, yang penting selamat. Kembalinya ana ke Malaysia dengan pelbagai azam baru untuk [...]

By | 2011-03-08T15:42:10+00:00 March 8th, 2011|Blog Mudir|1 Comment

Mudir Berceramah di Yaman

"Syekh! Anta belajar bahasa Arab di mana?" Itulah soalan yang dilontarkan kepada ana oleh seorang pelajar Malaysia di Yaman yang baru ingin berkenalan dengan ana. "Ana belajar sikit-sikit macam tu jer. Kenapa? Banyak salah ke ana punya ceramah dalam masjid Hamzah tadi?", ana jawab dengan spontan. Dia pun kata, "bukan, tadi ana datang lambat, dari [...]

By | 2017-06-11T16:08:00+00:00 March 5th, 2011|Blog Mudir|2 Comments

KEMATIAN PASTI TIBA

إنا لله وإنا إليه راجعون Kita milik Allah dan kepadaNya kita kembali.   Semalam hari Khamis,ketika ana di Yaman sedang sibuk menelaah kitab-kitab yang baru dibeli tiba-tiba telefon berdering, ringtone yang telah diset untuk adik beradik kedengaran. Pelbagai perkara terlintas di fikiran sebelum sempat menjawab panggilan. Skrin hp dilihat, nama Anjang Doktor Fadli terpampar di [...]

By | 2017-06-11T16:08:02+00:00 March 4th, 2011|Blog Mudir|1 Comment

Masalah Remaja

بسم الله الرحمن الرحيم   Masalah remaja semakin merunsingkan banyak pihak khasnya ibu bapa dan sekolah. Antara punca utama kerosakan remaja di zaman ini bahkan sejak dahulu ialah cinta dunia dan kawan melebihi dari cinta Allah, Rasul, ibu bapa dan para guru. Masalah ini sudah disebut oleh Allah dalam al-Quran dan Rasul dalam sabdaannya. Konsep [...]

By | 2011-03-01T23:30:01+00:00 March 1st, 2011|Blog Mudir|6 Comments

Lawatan Mudir ke Yaman

Assalaamu'alaikum; Sebelum ana berangkat ke Yaman, encik Suhaimi telah berjumpa ana untuk membina sebuah website untuk MAN. Beberapa hari selepas itu ana pun terbang ke Yaman. Seminggu selepas itu ana buka internet dan dapati dah ada website MAN. Jazakallahulkahir diucapkan kepada encik Suhaimi (webmaster) kerana berkorban untuk menjayakan web ini. Setelah 3 minggu berada di [...]

By | 2011-03-01T23:25:30+00:00 February 26th, 2011|Blog Mudir|1 Comment